Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerp Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda Liesboschpark, Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 oktober 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda Liesboschpark.

Doelstelling

Als gevolg van de uitbreiding van IKEA en de aanleg van de nieuwe gebiedsontsluitingsweg moet de huidige accommodatie van Baracuda Zeeverkenners aan de Rooseveltlaan verplaatst worden. De gemeenteraad heeft besloten, in het kader van het bestemmingsplan Woonboulevard Kanaleneiland IKEA e.o. (vastsgesteld o 6 januari 2011) dat Baracuda Zeeverkenners in het Liesbospark ruimte krijgt voor hun nieuwe accomodatie.

Daarnaast wil de Wilhelmina Zeeverkenners, gehuisvest aan de Verlengde Hoogravenseweg 19 te Utrecht, de zeecontainers achter hun gebouw vervangen door een loods voor opslag en scoutingactiviteiten.

Doel van dit uitwerkingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van deze ontwikkelingen.

Het uitwerkingsplan 'Baracuda Liesboschpark' is een uitwerking (op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening) van het bestemmingsplan Watervogelbuurt, Hoograven, Tolsteeg.

Plangebied

Het plangebied ligt in het Liesbospark in het zuidwesten van Hoograven. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Verlengde Hoogravenseweg en de bouwspeeltuin in het oosten, de voormalige steenfabiek en het Merwedekanaal in het westen, de roeiverenigingen Triton en Orca in het zuiden en een openbaar groengebied aan de noordzijde.

Inzien uitwerkingsplan

Het ontwerpuitwerkingsplan als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPUITBARLIESBOSPAR bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 4 oktober 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 14 november 2012, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Zuid West

    't Goylaan 125, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het uitwerkingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de uitwerkingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpuitwerkingsplan indienen bij:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht

p/a Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (REO)

de heer P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: Ontwerp Hoograven, uitwerkingsplan Baracuda Liesboschpark

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De ter inzage termijn loopt tot en met 14 november 2012.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven