Logo Someren
Terinzagelegging milieueffectrapport (m.e.r.) pluimveebedrijf Zandstraat 99 te Someren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het milieueffectrapport (hierna: m.e.r.) ten behoeve van de concentratie van de activiteiten van pluimveebedrijf Engelen aan de Zandstraat 99 ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding

Op 31 augustus 2011 heeft de gemeenteraad van Someren het bestemmingsplan “Zandstraat 99” vastgesteld. Middels dit bestemmingsplan wordt de vergroting van het agrarisch bouwblok ter plaatse mogelijk gemaakt. De maximale oppervlakte van het bouwblok bedraagt in de nieuwe situatie 2,5 hectare, met daarbinnen 20 % landschappelijke inpassing. De vergroting van het bouwblok is noodzakelijk in verband met de concentratie van de activiteiten van pluimveebedrijf Engelen op één locatie.

Er worden twee intensieve veehouderijen (aan de Hollestraat en de Ruiter) in het rode extensiveringsgebied rondom Someren opgeheven en ook worden de agrarische activiteiten aan De Hoof 28 en Zandstraat 61 gestaakt. De dierrechten die afkomstig zijn van de genoemde vier locaties worden verplaatst naar Zandstraat 99, waardoor de bouw van twee extra pluimveestallen nodig is. Momenteel worden er in totaal 93.410 dieren gehouden op de verschillende locaties. Na realisatie van de plannen worden aan de Zandstraat 99 in totaal 82.000 dieren gehouden.

Opstellen milieueffectrapport

Gevolg gevende aan een uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake het beroep tegen het bestemmingsplan “Zandstraat 99” is besloten om alsnog een m.e.r. op te stellen.

Ter inzage

U kunt het m.e.r. samen met de onderliggende stukken vanaf donderdag 4 oktober 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 14 november 2012) inzien bij het Klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren.

Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wanneer u het rapport wilt inzien of als u vragen heeft, dient u daartoe een afspraak te maken. Dit kan via telefoonnummer 0493 - 494 888.

Indien u het rapport op schrift wenst te ontvangen, dan worden hiervoor op grond van de Legesverordening kosten in rekening gebracht.

Indienen zienswijzen

Uw schriftelijke of mondelinge zienswijze op het rapport kunt u binnen de bovenstaande termijn kenbaar maken.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te dienen, kunt u contact opnemen met de heer Jan Maessen van de afdeling VROM (tel. 0493 - 494 888).

Naar boven