Logo Groesbeek
Vaststelling bestemmingsplan Wijncentrum De Colonjes, gemeente Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan is vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Het bestemmingsplan omvat de realisatie van een wijncentrum op een terrein op de hoek van het Mansbergpad/Bredeweg. Dit terrein is het Mansbergterrein, waar momenteel opslag plaatsvindt door de afdeling Openbare Werken van de gemeente. Tevens wordt de bestaande situatie op wijnhoeve De Colonjes aan 2e Colonjes 4 vastgelegd.

Wijziging

De raad heeft het bestemmingsplan op 30 augustus 2012 vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf woensdag 6 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen voor zienswijzen. Naar aanleiding van de tervisielegging zijn vijf zienswijzen ingekomen. Naar aanleiding daarvan is het landschappelijk inrichtings- en beheerplan zoals opgenomen in Bijlage 1 bij de regels op enkele ondergeschikte onderdelen gewijzigd. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 oktober 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u. Indien inzage is gewenst buiten de genoemde kantooruren, dan kunt u contact opnemen met mevrouw N. Heeren van de afdeling Ruimte en Welzijn op telefoonnummer 024-39 96 158. Dit geldt tevens voor vragen of nadere informatie ten aanzien van het plan. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPWIJNCENTRCOLONJE-GVS1 .

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt bij de raad, of een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 - 39 96 111.

Naar boven