Logo Súdwest-Fryslân
Vaststelling bestemmingsplan ‘Sudergoweg 54/56 te IJlst’, Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân bij besluit van 20 september 2012 het bestemmingsplan Sudergoweg 54/56 te IJlst ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het plangebied van voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden aan de Sudergoweg 54/56 te IJlst, nabij de kruising met de Lemmerweg/Riperwei. Voor het plangebied bestaat het voornemen tot functiewijziging van de bebouwing ten behoeve van een woonfunctie met een zorgvoorziening. De huidige bedrijfsfunctie zal daarmee komen te vervallen.

Ontheffing Verordening Romte Fryslân.

Op grond van de Verordening Romte Fryslân heeft de provincie Fryslân in een vooroverleg reactie aangegeven dat het bestemmingsplan uitvoerbaar is, mits in de vorm van een kwaliteitsarrangement wordt aangetoond dat de ontwikkeling (woonzorgeenheden) gelet op de aard, schaal en uitstraling past in de karakteristiek van het landelijk gebied en dat er met het plan een positieve bijdrage kan worden geleverd aan de goede kwaliteit van het landelijk gebied. Middels een inpassingsplan, dat als onderdeel in het bestemmingsplan is opgenomen, is aangetoond dat de ontwikkeling voldoet aan de gestelde criteria voor het verlenen van een ontheffing. De provincie Fryslân heeft dan ook op 20 maart 2012 onder kenmerk 00996162 ontheffing verleend van de Verordening Romte Fryslân.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 5 oktober tot en met 15 november 2012 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten. De ontheffing van de verordening Romte Fryslân is als bijlage 5 bij het bestemmingsplan opgenomen.

Het vastgestelde plan is tevens te bekijken op onze website: www.gemeentesudwestfryslan.nl/ leven en wonen/leefomgeving/ruimtelijke plannen/plannen in procedure/vastgesteld en op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2011oostBPSudwg54-vast.

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen (1) de vaststelling van het bestemmingsplan en (2) de ontheffing die door Gedeputeerde Staten is verleend beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

Beide besluiten worden in het kader van beroep gezien als één besluit.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven