Logo Weststellingwerf
Omgevingsvergunning Aardgastransportleiding Vermilion Oil & Gas Netherlands BV; traject Vinkega – Mildam, Weststellingwerf

KENNISGEVING BESCHIKKING WABO

Aardgastransportleiding Vermilion Oil & Gas Netherlands BV; traject Vinkega – Mildam

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een omgevingsvergunning met afwijking ingevolge artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3º Wabo (project-omgevingsvergunning), van het bestemmingsplan is verleend voor het aanleggen van een aardgastransportleiding van de bestaande boorlocatie “Vinkega” aan de Westvierdeparten 39 te Vinkega, naar de zogenaamde Mildam Junction, gelegen ten noordoosten van de Ottersweg te Oldeholtwolde, kadastraal bekend Wolvega K 795.

Het exacte traject is te raadplegen in bijlage 1 van de ruimtelijke onderbouwing welke o.a. is in te zien via de gemeentelijke website.

De ontwerp stukken hebben de afgelopen periode voor zienswijzen terinzage gelegen. Er zijn geen reacties ontvangen.

Ook is het plan in het kader van het wettelijk verplicht vooroverleg voorgelegd aan de betrokken instanties. In reacties hierop is één advies van de brandweer Fryslân ontvangen. Dit advies is verwerkt in de onderbouwende stukken.

De verleende omgevingsvergunning en bijbehorende stukken (o.a. ruimtelijke onderbouwing) liggen met ingang van donderdag 4 oktober 2012 (voor een periode van 6 weken) tot en met 14 november 2012 ter inzage. Om de stukken in te zien kunt u gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook zijn de stukken digitaal op de gemeentelijke website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar maakte, beroep indienen. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Leeuwarden, sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Ook kunt u digitaal beroep instellen via: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Hiertoe dient u bij de rechterbank te Leeuwarden een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

Naar boven