Logo Echt-Susteren
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Susteren 2012’, Echt-Susteren

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat vanaf 28 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kern Susteren 2012’. Het betreft een herhaalde ter inzage legging, waarbij inhoudelijk niets gewijzigd is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern-Susteren 2012’ zoals bekendgemaakt in ’t Waekblaad van 9 augustus 2012.

In het kader van de wettelijk vereiste actualisering van bestemmingsplannen wordt voor de kern Susteren een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak een beheerplan. Dit betekent dat wordt uitgegaan van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik). Daarnaast zijn er enkel nieuwe ontwikkelingen meegenomen, zoals de nog te bouwen sporthal en het medisch centrum. Ook is de nieuwe planologische invulling van de Kompenie en van de voormalige WBC-locatie aan de Reinoud van Gelrestraat in het plan opgenomen.

Het plan wordt globaal begrensd door de huidige woonkernen Susteren en Heide. Het centrumgebied valt buiten dit ontwerpbestemmingsplan; hiervoor zal een apart bestemmingsplan worden opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 28 september 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Tevens is het ontwerp bestemmingsplan te vinden op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1711.BP201200500-OW01.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Susteren 2012’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de Afdeling Ontwikkeling, na telefonische afspraak (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen. Degenen, die al gereageerd hebben binnen de periode 10 augustus t/m 20 september 2012 hoeven niet opnieuw te reageren. De ingediende zienswijzen zullen meegenomen worden in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Echt-Susteren, 27 september 2012

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester G.W.T. van Balkom, secretaris

Naar boven