Logo Opmeer
Ter inzage ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Veken’ ex artikel 3.8 Wro, Opmeer

Ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Opmeer bekend, dat met ingang van vrijdag 28 september 2012 het ontwerp van bestemmingsplan “Bedrijventerrein de Veken” ter inzage ligt.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan ligt ten noorden van het bestaande bedrijventerrein De Veken en ten oosten van de kern Hoogwoud. Het plangebied wordt begrensd door achtereenvolgens de Middelweg, ACdeGraafweg, Opmeerderweg en enkele agrarische percelen.

Het nieuwe plan is conserverend van aard, maar maakt ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Enerzijds betreft het een herziening van de bestaande regeling, welke nu geldt voor het bedrijventerrein De Veken. Anderzijds maakt de nieuwe planregeling een beperkte uitbreiding mogelijk aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein. Verder gaat een gedeelte van de provinciale ACdeGraafweg deel uitmaken van het nieuwe bestemmingsplan. Dit geldt ook voor een aantal bestaande burgerwoningen die aan de Middelweg zijn gelegen.

Voornoemd bestemmingsplan, ontwerpbesluit en hierbij bijbehorende stukken liggen vanaf bovengenoemde datum gedurende 6 weken op werkdagen tijdens openingstijden (09:00-17:00 uur/donderdagavond van 18:00-20:00 uur) ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Gedurende deze termijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen. De zienswijze dient te worden gericht aan de raad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK te Spanbroek (graag ‘zienswijze’ op brief vermelden). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak worden gemaakt (0226-363302). Het bestemmingsplan is raadpleegbaar via www.opmeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven