Logo Assen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein West’, Assen

Inleiding

Het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerrein West met bijbehorende stukken ligt volgens artikel 3.8 lid 1 van de Wro, vanaf 28 september 2012 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis, bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving. Het identificatienummer is NL.IMRO.0106.08BP2011164-B001.

Inhoud en begrenzing

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein West heeft betrekking op het bedrijventerrein Kloosterveen Tussengebied I en heeft het karakter van een actualiseringsplan. De milieucategorieën in de bestemming Bedrijventerrein zijn afgestemd op de geldende bestemmingsplannen. Naast bedrijven zijn ook zelfstandige kantoren toegestaan. Deze mix van bedrijven en kantoren bepaalt gedeeltelijk de huidige ruimtelijke kwaliteit van het bedrijventerrein. Bepaalde vormen van horeca zijn toegestaan langs de A28 en nabij de op- en afritten van de A28. Perifere detailhandel voor auto’s, boten, caravans en motoren (minimaal 1.000m2 verkoopvloeroppervlakte) is in delen van het plangebied toegestaan. Verder is een wijzigingsbevoegdheid naar andere branches van perifere detailhandel opgenomen. De percelen ten behoeve waarvan van deze wijzigingsbevoegdheid gebruik is gemaakt, zijn aangeduid met de aanduiding ‘detailhandel perifeer-2’. In de zone langs de Hoofdvaartsweg is geen perifere detailhandel toegestaan vanwege het kleinschalige (woon)karakter langs de Vaart en het verkeersluwe karakter van deze weg.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is voorgelegd aan de bevolking en aan een groot aantal overlegpartners. De reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Het plan is mede naar aanleiding van de ingediende reacties op enkele onderdelen aangepast. Het commentaar staat in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 28 september 2012 gedurende zes weken tijdens de openingstijden inzien in het stadhuis, bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl.

Reageren

Iedereen kan vanaf 28 september 2012 gedurende zes weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen. De reacties kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De binnengekomen zienswijzen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven