Logo Venlo
Aanwijzingsbesluit voorkeursrecht ‘locatie Eindhovenseweg-Veilingstraat’ Venlo (artikel 2 juncto 5 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Het college van de gemeente Venlo maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de gemeenteraad van Venlo op 26 september 2012 heeft besloten tot aanwijzing van percelen die gelegen zijn in het gebied van de “locatie Eindhovenseweg-Veilingstraat” als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen zijn gelegen in het gebied dat omvat de (erf)gronden gelegen bij de woningen plaatselijk bekend Eindhovenseweg 11 t/m 22, gelegen aan de zuidelijke zijde van de afrit van de stadsbrug te Venlo. De aanwijzing heeft als planologische basis het locatieonderzoek en -visie en de toegedachte bestemming ‘maatschappelijk’ zoals opgenomen in het raadsvoorstel, met het oog op de vestiging van een Maatschappelijke Opvang Voorziening voor dak- en thuislozen in Venlo. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart van aangewezen percelen en de kadastrale perceelslijst. Het besluit van 26 september 2012 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 27 september 2012, te weten op 28 september 2012, en geldt voor een termijn van drie jaar.

Door het besluit tot aanwijzing van de percelen gelegen in de “locatie Eindhovenseweg-Veilingstraat” als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Venlo te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van de gemeente Venlo gericht te worden. Adres: Postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken welke betrekking hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 1 oktober 2012 gedurende zes weken kosteloos voor een ieder ter inzage bij het gemeentekantoor aan Garnizoenweg 3 te Blerick, bij de Afdeling Ontwikkelbedrijf (gebouw E kamer 1.17). De openingstijden van het kantoor zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Geadviseerd wordt voor een inzage (welke eventueel ook buiten de reguliere openingstijden kan plaatsvinden) van te voren een afspraak te maken met de heer H.L.M. Brabers tel. 077-3596837 van de Afdeling Ontwikkelbedrijf. Daarnaast is inzage mogelijk tijdens kantoortijden en op donderdag tot 20:00 uur bij de Stadswinkel aan de Prinsessesingel 30 te Venlo. Vermeld bij de balie dat u voor de inzage van de stukken van het voorkeursrecht “locatie Eindhovenseweg-Veilingstraat” komt.

27 september 2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo

Naar boven