Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 21 september 2012, nr. 442213, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap;

Gelet op artikel 43b van de Comptabiliteitswet 2001;

Besluit:

Artikel 1

In artikel 15 van het Instellingsbesluit Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Onder vernummering van het derde lid tot het vierde lid wordt een nieuw derde lid ingevoegd, luidend:

  • 3. De commissie heeft mandaat voor het uitoefenen van de bevoegdheden, bedoeld in de artikelen 43 en 43a, van de Comptabiliteitswet 2001.

2. In het derde lid wordt ‘bedoeld in het eerste en tweede lid’ vervangen door: bedoeld in het eerste, tweede en derde lid.

Artikel 2 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant, waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

TOELICHTING

Het algemene uitgangspunt bij de bevoegdheidstoedeling aan de Commissie onderzoek financiële problematiek Amarantis is dat zij voor het verrichten van haar taken kan beschikken over de bevoegdheden die de minister ter beschikking staan. Een van de taken van de Commissie betreft het nagaan van de handelwijze en bevoegdheidsuitoefening van de betrokken externe actoren (artikel 2, tweede lid, onderdeel d). Teneinde dit onderdeel van de taak goed te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om de Commissie de bevoegdheden van de artikelen 43 en 43a van de Comptabiliteitswet toe te kennen. Dit wijzigingsbesluit strekt daartoe.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

Naar boven