Logo Alphen-Chaam
Vaststelling bestemmingsplan ‘Klokkkestraat 1 te Alphen’, Alphen-Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 6 september het bestemmingsplan Klokkestraat 1 te Alphen gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen omdat de economische uitvoerbaarheid anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van de varkenshouderij ter plaatse tot een omvang van 2,2 ha. Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken met ingang van dinsdag 2 oktober 2012 tot en met maandag 12 november 2012 voor eenieder tijdens openingsuren ter inzage bij de frontoffice in het gemeentekantoor te Alphen en op afspraak. Tevens is het plan raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.alphen-chaam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een zienswijze ingediend waardoor een verbodsbepaling om meer dan 1 bouwlaag te realiseren en een verbodsbepaling op het uitbreiden, hervestigen en omschakelen naar een geiten en/of schapenhouderij is opgenomen in het bestemmingsplan. De wijzigingen zijn terug te vinden in het raadsvoorstel en het raadsbesluit.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad.

  • Die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • Die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bovengenoemde bestemmingsplan, treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven