Logo Leerdam
Kennisgeving omgevingsvergunning Parallelweg 41, Leerdam

Omgevingvergunning – verleend (Uitgebreide voorbereidingsprocedure, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, verplaatsen/oprichten pluimvee- en (melk)rundveehouderij met bedrijfswoning en bijbehorende voorzieningen Parallelweg 41 in Leerdam)

en alsmede het besluit om met ingang van uiterlijk 10 maanden na het onherroepelijk worden van deze omgevingsvergunning de bouwvergunning met kenmerk BA 08-070 van 14 september 2010 voor het oprichten van een kalverenschuur aan de Parallelweg 39 en de milieuvergunning van 26 augustus 2010 voor de bestaande inrichting aan de Parallelweg 39 in Leerdam in te trekken.

Publicatiedatum 26 september 2012

Soort bekendmaking Omgevingsvergunning – verleende

intrekking milieuvergunning en bouwvergunning

Bekendmaking heeft betrekking op 4143 LB

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leerdam maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten heeft tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor:

  • bouwen van bouwwerken o.a. twee pluimveeschuren, rundveestal, wagenberging bedrijfswoning, garage, propaantank, sleuf- en voedersilo’s)

  • uitvoeren van werkzaamheden ingeval dat bij een bestemmingsplan is bepaald. (o.a ophogen terrein, verharden terrein en aanleggen weg)

  • gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. (bouwen buiten bouwblok)

  • oprichten en in werking hebben van een inrichting. (voormalige milieuvergunning).

De omgevingsvergunning heeft betrekking op het perceel (toekomstig) plaatselijk bekend Parallelweg 41 in Leerdam, kadastraal bekend gemeente Leerdam, sectie H, nummer 198.

De verleende omgevingsvergunning is voorbereid door middel van de uitgebreide voorbereidingsprocedure, is verleend in afwijking van het bestemmingsplan “Buitengebied Leerdam” en er is sprake van een gewijzigde vaststelling ten aanzien van het terinzage gelegde ontwerp-omgevingsvergunning. De wijzigingen hebben uitsluitend betrekking op een betere en duidelijker motivering. Er is geen sprake van wijzigingen in het bouwplan en of de inhoudelijke overwegingen.

Het college maakt tevens bekend dat zij gelijk besloten heeft om:

  • met ingang van uiterlijk 10 maanden na het onherroepelijk worden van deze omgevingsvergunning de bouwvergunning met kenmerk BA 08-070 van 14 september 2010 voor het oprichten van een kalverenschuur aan de Parallelweg 39 en de milieuvergunning van 26 augustus 2010 voor de bestaande inrichting aan de Parallelweg 39 in te trekken.

Inzien stukken

De omgevingsvergunning en de daarbij de behorende gegevens en bescheiden en de stukken met betrekking tot het intrekken van bouw- en milieuvergunning liggen met ingang van 27 september 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Belastingen (kamer 2.19) in het Stadskantoor

Rechtsbescherming

Tegen de genoemde besluiten kan een beroepsschrift worden ingediend door:

  • degene die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp-vergunning;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-omgevingsvergunning;

  • degenen die een zienswijzen willen inbrengen tegen de eventuele wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet bij de rechtbank Dordrecht, sector Bestuursrecht, Postbus 7003, 3300 GC in Dordrecht worden ingediend. De termijn hiervoor is zes weken vanaf de dag na de terinzage legging van de terinzage legging van de omgevingsvergunning. De beroepstermijn begint dus te lopen met ingang van 28 september 2012. In het beroepschrift moet in elk geval worden vermeld naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van de beslissing waartegen het beroep is gericht en de redenen waarom beroep wordt ingesteld. Het beroepschrift moet ondertekend worden. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift moet griffierecht worden betaald.

Een beroepschrift schorst echter niet de werking van de omgevingsvergunning. U kunt de voorzieningenrechter van de rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC in Dordrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is dat u ook beroep heeft ingediend.

Naar boven