Logo Utrecht (Utr)
Bestemmingsplan Reijerscop 28, Rijnenburg, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 27 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 13 september 2012 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Reijerscop 28, Rijnenburg.

Plangebied en doelstelling

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van een manege op de locatie Reijerscop 28 in Utrecht. Het plangebied ligt in Rijnenburg. De Reijerscop is een landelijke weg parallel gelegen aan de A12, het perceel wordt aan beide zijden begrensd door agrarische gronden en heeft een omvang ter grootte van circa 7 hectare.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. In de toelichting behorende bij het bestemmingsplan is een redactionele aanpassing gedaan in de waterparagraaf en de projectbeschrijving. Daarnaast is er een wijziging aangebracht in de planregels. De begripsbepaling van het begrip manege is aangescherpt en de dubbelbestemming ten behoeve van de gasleidingen is opgenomen. Op de plankaart is de bouwhoogte van de bestaande boerderij juist op de plankaart weergegeven. Om de manege meer vrijheid te geven bij de uitwerking van het bouwplan, is het bouwvlak aan de achterzijde met circa 10 meter verlengd. Het aantal vierkante meters van de bestaande te slopen bebouwing is meegenomen bij het bepalen van het aantal te bebouwen vierkante meters. Het bebouwingspercentage is aangepast aan de nieuwe verhouding bebouwd/onbebouwd.

Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar het bijbehorende vaststellingsrapport.

Inzien

Het bestemmingsplan inclusief bijlagen en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 27 september 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 7 november 2012 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur .

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Oost

    F.C. Dondersstraat 1 Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het bestemmingsplan te raadplegen inclusief bijlagen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven