Vaststelling Wijzigingsplan Vogelsgewande Merkelbeek

Nr. D2012453

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan ‘Vogelsgewande Merkelbeek’ is vastgesteld.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Vogelsvalderenweg 11 te Merkelbeek.

Het plan beoogt het slopen van de overtollige agrarische bedrijfsbebouwing van de intensieve veehouderijtak, van het bedrijf dat gevestigd is aan de Vogelsvalderenweg 11 te Merkelbeek en de ontwikkeling van drie compensatiewoningen in het kader van de Ruimte-voor-Ruimte regeling.

Er zijn geen zienswijzen op het ontwerp wijzigingsplan ontvangen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken hebben in de vergadering van 24 januari 2012 besloten het wijzigingsplan in ongewijzigde vorm vast te stellen.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ‘Vogelsgewande Merkelbeek’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 2 februari 2012 gedurende een periode van zes weken gedurende de openingstijden in het gemeentehuis Kloosterlaan 7 te Schinveld voor een ieder ter inzage.

Ook kunnen de stukken digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 14 maart 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht en door een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

Een belanghebbende kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overgelegd.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde wijzigingsbesluit niet. Het besluit treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Schinveld, 1 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Onderbanken.

Naar boven