Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan Trainingsaccommodatie Vitesse Papendal, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 10 september 2012 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan Trainingsaccommodatie Vitesse Papendal

Inzien

Het bestemmingsplan "Trainingsaccommodatie Vitesse Papendal" en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 27 september 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 27 september 2012 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.783-0301.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.783-0301.

Plangebied:

Het plangebied ligt in het buitengebied van Arnhem op de gronden van Nationaal Sportcentrum Papendal aan de Papendallaan. Op de locatie van de huidige trainingsvelden van Vitesse, op het noord-westelijke deel van Papendal, willen Vitesse en de NOC-NSF (eigenaar van het Sportcentrum) een trainings- en opleidingscentrum voor Vitesse realiseren. In de nieuwbouw, die tevens dienst gaat doen als kleine tribune voor het hoofdveld, zullen behalve het eerste elftal, Jong Vitesse en een aantal jeugdelftallen van de Voetbal Academie hun accommodatie vinden. In totaal telt het voetbalcomplex, zoals ook nu reeds het geval is, vijf velden: een hoofdveld en vier oefenvelden.

Doel:

De ontwikkeling van een nieuw gebouw past binnen het Masterplan Nationaal Sportcentrum Papendal dat in maart 2008 is opgesteld. De nieuwe bebouwing overschrijdt echter het bouwvolume van het geldende bestemmingsplan. Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is om het nieuwe trainings- en opleidingscentrum mogelijk te maken. Het gaat dan uitsluitend om de bebouwing (het vergroten van het bouwvolume). De sportfunctie past binnen het geldende bestemmingsplan.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven