Ontwerp besluiten Oranje Nassaukades Zomerdijk ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het kader van de ontwikkeling van het Masterplan Oranje Nassaukades met ingang van 2 februari 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage liggen de volgende ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken:

Bevoegd gezag

Ontwerpbesluit

Gemeenteraad van IJsselstein

Ontwerpbestemmingsplan Oranje Nassaukades - Zomerdijk

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 49 grondgebonden woningen.

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van 34 appartementen

Burgemeester en wethouders van IJsselstein

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere geluidgrenswaarden vanwege wegverkeerslawaai

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening gemeente IJsselstein 2010 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure in overeenstemming met de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein verzorgt de coördinatie.

Inzage

De ontwerpbesluiten liggen ter inzage bij de afdeling Klanten Contact Centrum van het stadhuis te IJsselstein. De ontwerpbesluiten zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of meerdere ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via tel. (030) 686 1766.

De gemeenteraad zal een beslissing nemen op de zienswijzen over het bestemmingsplan; het college van burgemeester en wethouders zal dat doen op zienswijzen over de hogere grenswaarde en de ontwerpomgevingsvergunning(en).

Toelichting op de ontwerpbesluiten

Ontwerpbestemmingsplan Oranje Nassaukades – Zomerdijk.

Het plan gaat uit van de bouw van in totaal 126 woningen en appartementen. Daarnaast zijn in de toekomstige openbare ruimte o.a. parkeergelegenheid en groen opgenomen. Ook een kade langs de Hollandse IJssel maakt deel uit van het plan. Het bestaande toiletgebouw voor de pleziervaart blijft gehandhaafd.

Ontwerpbesluiten tot het verlenen van omgevingsvergunningen.

Het betreffen de twee ontwerpomgevingsvergunningen voor de bouw van 49 grondgebonden woningen en 34 appartementen.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Een aantal nieuw te bouwen woningen voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevels van deze woningen als bedoelt in de Wet geluidhinder. Uit stedenbouwkundige en financiële overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens hogere geluidsgrenswaarden vast te stellen.

IJsselstein, 1 februari 2012

Naar boven