Logo Cromstrijen
Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan Numansgors, Cromstrijen

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 24 september tot en met 4 november 2012 het voorontwerpbestemmingsplan Numansgors gedurende zes weken ter inzage ligt.

Plangebied | Het voorontwerp van dit bestemmingsplan beslaat het gehele kadastrale perceel D441 en het daar binnen vallende water. Het nog geldende bestemmingsplan voor dit gebied is “Molenpolder, Oosterse Bekade Gorzen en omgeving”. Het voorontwerpbestemmingplan heeft betrekking op een gedeelte van dit bestemmingsplangebied.

Permanent wonen | De opzet van dit bestemmingsplan is permanent wonen in het bestemmingsplangebied mogelijk te maken door herbestemming. In de bestaande woningen kan men vanaf het moment dat het bestemmingsplan onherroepelijk is gedurende het gehele jaar wonen. Hiervoor wordt de bestaande bestemming “recreatie” omgezet in “wonen”.

Conserverend bestemmingsplan | Er is sprake van een qua bebouwing conserverend bestemmingsplan waarbij, mede gelet op het gebied, het volume van de bestaande woningen wordt bevroren. Uitbreiding van de bestaande bebouwing is alleen mogelijk indien voldaan wordt aan de bepalingen voor vergunningvrij bouwen volgens de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) en Bor (Besluit omgevingsrecht).

Inloopavond 18 oktober | Op donderdag 18 oktober 2012 vindt van 19.30 uur tot circa 21.00 een inloopavond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Numansdorp.

Plan inzien | Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis, bij het Servicecentrum. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders schriftelijk een inspraakreactie indienen op het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website www.cromstrijen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Naar boven