Vastgesteld bestemmingsplan ‘Tag West’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 12 januari 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Tag West’ vast te stellen.

Het plan heeft betrekking op het gebied, gelegen tussen de wijk ‘Tag Oost’ en de Tagdijk te Genemuiden en voorziet in een directe bouwtitel voor 230 woningen en een mogelijkheid om het plan te wijzigen voor de bouw van 240 extra woningen wanneer er voldoende behoefte aan nieuwe woningen is.

Het bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 1 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook zijn de stukken in te zien op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Zwartewaterland;

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven