Logo De Ronde Venen
Vooraankondiging voorbereiding en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘(voormalig) Gemeentehuis Abcoude’, De Ronde Venen

Vooraankondiging

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het perceel Raadhuisplein 3 in Abcoude. Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening jo afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘(voormalig) Gemeentehuis Abcoude’ ligt met ingang van 28 september 2012 voor eenieder gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Mijdrecht bij de balie Omgevingszaken, en in de openbare bibliotheek in Abcoude. Het ontwerpbestemmingsplan is ook elektronisch beschikbaar via:

http://www.derondevenen.nl onder Actueel/Bekendmakingen/Bestemmingsplannen en http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.bpvoormgemeentehuis-ow01.

Ligging

Het plangebied bestaat uit het terrein van het voormalige gemeentehuis in Abcoude aan het Raadhuisplein.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt de herbestemming van het voormalige gemeentehuis (thans maatschappelijke doeleinden) in de bestemmingen Centrum voor het voormalige ‘Gemeente en Polderhuis’ en Wonen voor de drie ernaast gelegen panden. Binnen de bestemming Centrum zijn de functies detailhandel, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en wonen mogelijk.

Zienswijze

Eenieder kan gedurende zes weken schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp indienen bij de gemeenteraad van De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Arjen Noordhoff van de afdeling RO. Hij is op dinsdag tot en met vrijdag te bereiken op telefoonnummer 0297 55 15 37. De zienswijzen zullen worden betrokken en meegewogen bij het vaststellen van het bestemmingsplan.

Verdere procedure

De gemeenteraad beslist over de vaststelling van het bestemmingsplan binnen 12 weken na afloop van de termijn van terinzagelegging.

Naar boven