Logo Groningen
Besluiten vergunningen Wabo/Waterwet, NUON Power Projects BV, elektriciteitscentrale in de Eemshaven

NUON Power Projects B.V. te Amsterdam heeft in april 2011 aangekondigd de in de Eemshaven in aanbouw zijnde multifuel electriciteitscentrale vooralsnog uitsluitend te gaan bedrijven op aardgas (fase 1) en de geplande vergassings-eenheid (fase 2) niet voor 2020 te zullen realiseren.

NUON heeft daarom een aanvraag ingediend voor een revisievergunning (Wabo) en een wijzigingsvergunning (Waterwet). Hiermee wordt vergunning gevraagd voor uitsluitend een aardgasgestookte energiecentrale met een electrisch vermogen van 1311 MWe.

De ontwerpvergunningen lagen tot en met 6 augustus 2012 ter inzage. Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat Noord-Nederland hebben, met inachtneming van de ingebrachte zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten en onder voorschriften ter bescherming van het milieu, de gevraagde vergunningen verleend.

Terinzagelegging

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 1 oktober 2012 tot en met 12 november 2012 in het gemeentehuis van de Gemeente Eemsmond op de afdeling Publiekszaken, Hoofdstraat-West 1 te Uithuizen en in het provinciehuis van Groningen. Wilt u zich hiervoor melden bij de balie ingang Sint Jansstraat 4, Groningen.

Het besluit Wabo kan ook worden ingezien op: www.provinciegroningen.nl

Beroep

Tot en met 12 november 2012 kan tegen het besluit / de besluiten beroep worden ingesteld door :

  • 1. degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het / de ontwerpbesluit(en);

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het / de ontwerpbesluit(en);

  • 3. degenen die zienswijzen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het / de ontwerpbesluit(en).

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Groningen, Postbus 781, 9700 AT Groningen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Groningen, postbus 781, 9700 AT Groningen.

Inlichtingen

Voor technisch-inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Kamminga, tel. 050 - 316 4048.

Naar boven