Logo Breda
Inspraak bestemmingsplan ‘Bavel’, Breda

Voor de kom van Bavel heeft de Gemeente Breda een nieuw bestemmingsplan gemaakt.

Het bestemmingsplan is in deze fase nog een concept-ontwerpbestemmingsplan ‘Bavel’ (NL.IMRO.0758.BP2012057001-0201), dat voor u ter inzage ligt. U bent van harte welkom bij de inloopbijeenkomst over dit plan. Deze inloopavond vindt plaats op donderdag 11 oktober van 17.00 uur tot 19.30 uur in het sociaal cultureel centrum ’t Klooster aan het Jack van Gilsplein 1. U kunt dan binnenlopen, het bestemmingsplan inzien en vragen stellen.

Waarom dit bestemmingsplan?

De voor de kom van Bavel geldende bestemmingsplannen zijn ouder dan tien jaar en op basis van de Wet ruimtelijke ordening aan herziening toe. Dit vormt de voornaamste reden voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Er zijn geen grootschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Grotendeels is de feitelijke situatie opgenomen. Tevens is nieuw beleid op het gebied van onder andere woningbouwprogrammering, kantoren en horeca van invloed geweest op het concept-ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bestaande bebouwing van Bavel en het bedrijventerrein de Bunder, met uitzondering van de locatie Veldekens. De ontwikkelingen ‘Bavelse Berg’, Roosbergseweg en Bavel-Zuid maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Ter inzage

U kunt het bovenstaande plan vanaf 26 september 2012 raadplegen via de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl via ‘Wonen, Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’. Ook ligt het conceptontwerp van dit bestemmingsplan ter inzage vanaf 27 september tot en met 24 oktober 2012 bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 en in de Bibliotheek van Bavel, Deken Dr. Dirckxweg 4.Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw reactie op het conceptontwerp van het bestemmingsplan Bavel indienen. U kunt uw reactie sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH te Breda.

Procedure na inspraakperiode

Naar aanleiding van de ingekomen inspraakreacties kan het bestemmingsplan worden aangepast. Daarna volgt de officiële bestemmingsplanprocedure met een terinzagelegging van 6 weken van een ontwerp van het bestemmingsplan. Indien u wederom bezwaren heeft tegen het bestemmingsplan, dient u gedurende deze periode een zienswijze in te dienen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda bericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mw. Curfs, telefoon (076) 529 46 38, e-mail jm.curfs@breda.nl of mw. Remijn, telefoon (076) 529 46 11, e-mail epc.remijn@breda.nl.

Breda, 26 september 2012

Burgemeester en wethouders van Breda, P.A.C.M. van der Velden, burgemeester

R.J.P. Meulenbroek, secretaris

Naar boven