Logo Lochem
Aanmeldingsnotitie MER-beoordeling Katgershoek 4 Laren, Lochem

Burgemeester en wethouders hebben een aanmeldingsnotitie MER-beoordeling ontvangen:

Voor: het wijzigen van een rundveehouderij

Plaats: Katgershoek 4 Laren

Van: J.A. Platerink en M.M. Lipman

De activiteit betreffende de uitbreiding van een installatie, bestemd voor het fokken, mesten of houden van meer dan 200 stuks melk-, kalf- en zoogkoeien, voldoet aan de categorie-omschrijving 14 van onderdeel D van de bijlage behorende bij het Besluit m.e.r. 1994. Als gevolg hiervan is op grond van artikel 7.2 lid 4 juncto artikel 7.17 van de Wet milieubeheer beoordeeld of vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die de voorgenomen activiteit voor het milieu kan hebben, een milieueffectrapport noodzakelijk is ter voorbereiding op het besluit.

Burgemeester en wethouders hebben op 18 september 2012 besloten dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Dit besluit is genomen aan de hand van de inzichten in:

  • de kenmerken van het project;

  • de plaats van het project;

  • de kenmerken van de potentiele effecten van het project.

De verkregen inzichten leren dat de voorgenomen activiteiten geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaken, die noodzaken tot het opstellen van een milieueffectrapport.

Inzage

Het beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage van 27 september 2012 tot 8 november 2012 bij de publieksbalie, Markt 3 Lochem.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Derde belanghebbenden kunnen hun bezwaar tegen dit beoordelingsbesluit t.z.t. kenbaar maken in de procedure van de uiteindelijke besluitvorming, te weten de vergunningprocedure in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven