Logo Oss
Intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan Buitengebied Oss – 2010 voor een perceel aan de Erfdijk in Herpen en een perceel aan de Molenstraat/Wooijstraat in Herpen, Oss

De gemeenteraad stelde op 1 juli 2010 het bestemmingsplan Buitengebied Oss - 2010 gewijzigd vast.

Bij besluit van 3 augustus 2010 met nummer 1702063/1710734 gaven Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (GS) een reactieve aanwijzing op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Wij maakten de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit op 25 augustus 2010 bekend. Het gevolg van de reactieve aanwijzing is dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in stand bleef voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit van GS.

GS besloten op 6 maart 2012 en op 19 juni 2012 hun aanwijzingsbesluit van 3 augustus 2010 gedeeltelijk in te trekken.

De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op de aanduiding ‘recreatiewoning’ (‘rw’) binnen de bestemming ‘Natuur’ op plankaart G aan de Erfdijk ongenummerd te Herpen en op de aanduiding ‘recreatiewoning’ (‘rw’) binnen de bestemming ‘Natuur’ op plankaart G aan de Wooijstraat/Molenstraat te Herpen.

Het gevolg van de intrekking van de reactieve aanwijzing door GS op 6 maart 2012 en 19 juni 2012 is dat de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Oss - 2010 voor wat betreft de hiervoor genoemde onderdelen alsnog in stand zijn gebleven. De percelen aan de Erfdijk en de Molenstraat/Wooijstraat krijgen dus alsnog de aanduiding ‘recreatiewoning’.Op grond van artikel 3:8 lid 3 van de Wro maken wij dit bekend.

Inzage

De intrekking van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen van 27 september 2012 tot en met 7 december 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Het idn van het bestemmingsplan Buitengebied Oss - 2010 is NL.IMRO.0828.BPbuitengebiedoss-OH01

Bestemmingsplan Buitengebied Oss - 2010 is een analoog bestemmingsplan. De op 1 juli 2010 vastgestelde versie van plankaart G ligt nu ter inzage. Alleen tegen de hiervoor genoemde aanduidingen ‘rw’

kan beroep worden ingesteld. Op de website ruimtelijkeplannen.nl is de geconsolideerde versie van 27 juni 2012 opgenomen. Hierin is de uitspraak van de Raad van State over dit bestemmingsplan en de intrekking van de reactieve aanwijzing door GS verwerkt.

Beroep

Het is mogelijk om van 27 september 2012 tot en met 7 december 2012 genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan, die door de intrekking van het aanwijzingsbesluit, alsnog in stand zijn gebleven.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

U moet uw beroepschrift richten aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt op 8 december 2012 in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Als u dit verzoek voor 8 december 2012 indient, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven