Vaststelling bestemmingsplan ‘Geysselberg’ en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij het bestemmingsplan ‘Geysselberg’ bij besluit van 17 januari 2012 hebben vastgesteld. Door de vaststelling van dit bestemmingsplan is de bestemming van recreatiepark ‘Geysselberg’ veranderd in een woonbestemming.

Tevens is het besluit hogere waarden voor deze bestemmingswijziging vastgesteld. Het betreft een besluit op grond van artikel 110, lid c van de Wet geluidhinder waarop afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is.

Inzage bestemmingsplan en besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan ‘Geysselberg’ bestaat uit regels, een verbeelding en een toelichting en daarbij horende bijlagen. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden liggen van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt het digitale bestemmingsplanplan ook inzien op www.bergen.nl.

Beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan ‘Geysselberg’ kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep tegen besluit hogere waarden

Door een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in artikel 20.1 van de Wet milieubeheer tegen voornoemd besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken (hiervoor vermelde inzagetermijn).

Inwerkingtreding bestemmingsplan en besluit hogere waarden

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Indien een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven