Logo Duiven
Voorontwerp bestemmingsplan “Buitengebied 2013”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat met ingang van 27 september 2012 gedurende zes weken ter inzage liggen het voorontwerp bestemmingsplan “Buitengebied 2013” en het bijbehorende plan-MER.

Bestemmingsplan “Buitengebied 2013”

Het buitengebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Duiven behalve de kernen Duiven, Groessen en Loo en de bedrijventerreinen in de A12-zone. Ook de (doortrekking van de) A15 maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Het Horsterpark en de noordelijk hiervan gelegen sportvoorzieningen, de Betuweroute, de A12 en het chaletpark ’t Web maken wel onderdeel uit van het plangebied.

Het bestemmingsplan heeft overwegend een conserverend karakter. Uitgangspunten daarbij zijn de bestaande legaal tot stand gekomen bouwwerken en hun gebruik. Zo mogelijk zijn ontwikkelingen met een beperkte planologische omvang meegenomen. Circa 35 agrarische bouwpercelen hebben de bestemming ‘’Wonen’’ gekregen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn meegenomen is hier besluitvorming over.

Plan-MER

De Wet milieubeheer verplicht het opstellen van een plan-MER als een bestemmingsplan het juridische kader vormt voor mogelijke toekomstige m.e.r.-(beoordelings)plichtige projecten of voor projecten die mogelijk significante effecten hebben op Natura 2000-gebieden. Bij de voorbereidingen van dit bestemmingsplan is daarom een milieueffectenrapport opgesteld.

Het doel van dit plan-MER is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming rondom het (voorontwerp) bestemmingsplan. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten maken dan ook onderdeel uit van de onderbouwing van het bestemmingsplan.

Locatie(s) en periode van de ter inzage legging

Het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, waaronder het plan-MER, liggen met ingang van 27 september 2012 tot en met 7 november 2012 voor iedereen ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning, Kastanjelaan 3 te Duiven. Dit loket is maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast is het plan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net.

Inspraakreactie

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Via de website http://0226.roview.net kunt u een digitale inspraakreactie indienen.

Inloopavond

Op donderdag 11 oktober 2012 vindt een inloopavond plaats. De locatie is de ontvangsthal van het gemeentehuis aan de Kastanjelaan 3 in Duiven. Geïnteresseerden zijn tussen 19:00 tot 21:00 uur welkom om vragen te stellen over het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2013 en/of de bijbehorende plan-MER. Medewerkers van de gemeente, Buro SRO en Royal HaskoningDHV staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vervolg

Het college geeft op alle reacties uit de inspraak en uit het wettelijk vooroverleg een schriftelijk antwoord. Door de reacties kan de inhoud van het bestemmingsplan mogelijk wijzigen. Daarna wordt het (aangepaste) bestemmingsplan begin 2013 als ontwerp ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan opnieuw reageren. Vervolgens neemt de gemeenteraad medio 2013 een besluit over het al dan niet (gewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie over de het bestemmingsplan ‘’Buitengebied 2013’’ kijk op www.duiven.nl/over-duiven/project/bestemmingsplan-actualisatie-buitengebied.

Voor inzage van stukken buiten de openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw Y. Visser. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 27 93 85.

Naar boven