logo Haaren
Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt, partiële herziening Parallelweg/Sportlaan’, Haaren

Helvoirt

  • Paralleweg/Sportlaan, kadastrale percelen Helvoirt sectie E nummers 900, 797, 550, 484 gedeeltelijk en 485 gedeeltelijk.

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 30 augustus 2012 het bestemmingsplan “Kom Helvoirt, partiële herziening Parallelweg/Sportlaan” gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een aantal percelen aan de Parallelweg en Sportlaan in Helvoirt met de bestemming “Bedrijf”. In het geldende bestemmingsplan “Kom Helvoirt” waren de bouwmogelijkheden op deze percelen onjuist in het vigerende plan overgenomen vanuit het bestemmingsplan “Kern Helvoirt”. Dit is in het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan gecorrigeerd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 14 juni 2012 tot en met woensdag 25 juli 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is er 1 zienswijze ingediend. Deze zienswijze is opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 20 september 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 31 oktober 2012 ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de gemeentewinkel. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Ruimtelijke projecten” en zo komt u bij “Kom Helvoirt, partiële herziening Parallelweg/Sportlaan”.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt.

Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 19 september 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven