Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Wormerland maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen met het IDN NL.IMRO.0880.BP2011003001-0301 vanaf 2 februari 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de gemeentegrens in het midden van de Zaan, door de achterzijden van de woonpercelen aan de Knollendammerstraat, de Zandweg en Nieuweweg en door de Mercuriusweg en Rigastraat. Daarbij maakt de bebouwing van het buurtschap Bartelsluis aan de Engewormer deel uit van het plangebied.

Het bestemmingsplan vervangt een zevental verouderde bestemmingsplannen en is vooral beheergericht van aard. Dat wil zeggen dat de huidige bebouwing, het huidige gebruik en het huidige gemeentelijke ruimtelijke ordeningsbeleid voor de bedrijventerreinen en de Bartelsluisbuurt centraal staan en dat hiervoor een actueel ruimtelijk-juridisch kader is gemaakt.

Ten opzichte van het voorontwerp kent het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen in de toelichting, verbeelding en regels. Kortshalve kan hiervoor verwezen worden naar de door het college vastgestelde nota van reacties.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang van 2 februari 2012 tot 15 maart 2012 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer en op de website http://www.wormerland.nl/leefomgeving/bekendmakingen_ruimtelijke_ordening/bestemmingsplannen.

Ook is het plan direct raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planid=NL.IMRO.0880.BP2011003001-0301 .

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging (van 2 februari 2012 tot 15 maart 2012) kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer. Dit kan ook mondeling op afspraak met het taakveld Ruimtelijke Ordening, telefoon: 075-651 21 00.

Naar boven