Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Parken Sonsbeek Zijpendaal Gulden Bodem 2011’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2011 gewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan ‘Parken Sonsbeek Zijpendaal Gulden Bodem 2011’.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Parken Sonsbeek Zijpendaal Gulden Bodem 2011’ en het besluit tot gewijzigde vaststelling liggen met ingang van 2 februari 2012 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 2 februari 2012 ook via internet in te zien op

www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.744-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.744-0301

Plangebied

Het plangebied betreft de parken Sonsbeek, Zijpendaal en de Gulden Bodem. Het plangebied wordt begrensd door de Schelmseweg in het noorden, de wijk Alteveer-Cranevelt de Wagnerlaan en de Apeldoornseweg in het oosten, in het zuiden door de Sonsbeekweg en in het Westen door de Zijpendaalseweg en de wijk Hoogkamp.

Doel

Doel is dat het bestemmingsplan ‘Parken Sonsbeek Zijpendaal Gulden Bodem’ uit 2005 wordt geactualiseerd volgens de standaarden uit de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Aanvankelijk voorzag het ontwerp ook in de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Sonsbeekweg. Hiervoor moest de bestemmingsgrens iets moest aangepast. Bij de gewijzigde vaststelling (zie hierna) is besloten om dit vrijliggend fietspad niet meer mogelijk te maken.

Behalve een paar kleine aanpassingen wordt in het nieuwe bestemmingsplan de bestaande situatie opnieuw bestemd. Dit betekent dat de bestaande functies en bebouwings(mogelijkheden) worden opgenomen in het bestemmingsplan. Een van de kleine aanpassingen betreft de mogelijkheid om op een op de plankaart aangegeven plek (nabij ‘de steile tuin’ in het park) via afwijking van de bouwregels een kiosk mogelijk te maken. Het gaat daarbij om een kleine voorziening die moet passen in het park.

Tenslotte is via gewijzigde vaststelling (zie hierna) een standplaats (friteskraam) aan de Apeldoornseweg alsnog positief bestemd. De bewuste plek heeft een aanduiding horeca=A binnen de bestemming ‘bos’ toegestaan gekregen.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

plankaart:

  • a. de grens tussen de bestemmingen ‘Verkeer-wegverkeer’ en ‘Groen-park’ langs de Sonsbeekweg is één meter in zuidoostelijke richting verplaatst (in het ontwerp was deze grens 1 meter in noordwestelijke richting verschoven om langs de Sonsbeekweg de aanleg van een vrijliggend fietspad mogelijk te maken);

  • b. binnen de bestemming ‘bos’ is ter plaatse van het adres Apeldoornseweg 75 de aanduiding ‘horeca=A’ opgenomen om hiermee horeca-a op deze plaats mogelijk te maken.

regels:

  • c. in artikel 4.1 (bestemmingsomschrijving) is, conform bijlage 2, opgenomen een onderdeel j. met de volgende tekst: ‘horeca-a ter plaatse van de aanduiding horeca=A(H=A)’.

  • d. artikel 4.2 (bouwregels) komt te luiden als volgt:

    ‘Op deze gronden mag slechts worden gebouwd ten behoeve van:

    • de in lid 1, sub i. bedoelde doeleinden met een maximum bouwhoogte van 3 meter en een maximum vloeroppervlak van 75 m2;

    • de in lid 1, sub j. bedoelde doeleinden met een maximum bouwhoogte van 3 meter en een maximum vloeroppervlak van 25 m2.’

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem, 1 februari 2012

Naar boven