Logo Hulst
Bestemmingsplan Hoek Zoutestraat – IJzerenhandstraat, Hulst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Hoek Zoutestraat - IJzerenhandstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht. Er is een nieuwe bestemming (gemengd) opgenomen, die niet alleen woon/zorg (maatschappelijk) mogelijk maakt, maar ook regulier wonen, waarbij voor beide functies het aantal woningen wordt gemaximeerd. Dit heeft gevolgen voor het aantal te realiseren parkeerplaatsen. In de nieuwe situatie zijn er 26 parkeerplaatsen nodig, die alle op eigen terrein gerealiseerd kunnen worden. In de toelichting van het bestemmingsplan is dit opgenomen in de onderbouwing van de parkeersituatie.

Ingevolge artikel 3.8, lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het gewijzigde vastgestelde plan met ingang van 20 september tot en met 31 oktober 2012 opnieuw voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst omdat het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan via ruimtelijke plannen niet goed digitaal beschikbaar is gesteld.

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.gemeentehulst.nl, in het menu onder wonen & leven - bestemmingsplannen in procedure.

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat tegen het gewijzigde vaststellingsbesluit de mogelijkheid voor beroep bij de Raad van State openstaat, waarbij de Raad van State binnen 6 maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet.

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijker wijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de periode van 21 september tot en met 1 november 2012 bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage beroep indienen tegen het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van genoemde afdeling.

Hulst, 19 september 2012

Burgemeester en Wethouders van Hulst, De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven