Besluit op het bezwaarschrift van Goodlife Fertility B.V. tegen het besluit van het College ter beoordeling van geneesmiddelen waarbij geweigerd is de op grond van de Wet openbaarheid van bestuur gevraagde documenten openbaar te maken

Het College ter beoordeling van geneesmiddelen heeft in zijn vergadering van 30 augustus 2012 een beslissing genomen op het bezwaarschrift van Goodlife Fertility B.V. tegen het besluit van het College van 29 februari 2012 waarbij geweigerd is de op grond van de Wet openbaarheid van bestuur gevraagde documenten openbaar te maken.

Het bestreden besluit betreft de weigering van het College tot openbaarmaking van alle schriftelijke informatie die ziet op de plaatsing van en het geplaatst houden van Menogon en Fostimon binnen het Cluster 0G03GAAP van Bijlage 1A van de Regeling Zorgverzekering alsook tot verstrekking van alle correspondentie die ziet op de beschikbaarheid van de geneesmiddelen Menogon en Fostimon op de Nederlandse markt sinds de inwerkingtreding van de Sunset Clause op 1 juli 2007.

Het College heeft het bewaar ongegrond verklaard. Dit betekent dat het besluit op het WOB-verzoek in stand blijft.

Een afschrift van dit besluit is op verzoek verkrijgbaar bij:

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Afdeling Beleid, Bestuurlijke en Regulatoire Zaken

Postbus 8275

3503 RG Utrecht

Daarnaast zijn de besluiten op de website van het College terug te vinden: www.cbg-meb.nl

Naar boven