Logo Schiedam
Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Polderwetering, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat, ingevolge de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Polderwetering’, met ingang van 20 september 2012, gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan ‘Polderwetering’ voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is sinds enkele jaren bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. Voor de actualisatie van de bestemmingsplannen heeft het college van burgemeester en wethouders in 2007 het projectplan 'actualisatie bestemmingsplannen 2007-2011' vastgesteld. Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied rond de Polderwetering. Voor dit gebied is een herziening van het daar nu geldende bestemmingsplan 'Schiedam in Hoofdzaak (1944) noodzakelijk. Het hoofddoel is het van kracht laten worden van een nieuw, actueel, adequaat en digitaal bestemmingsplan. De gemeente wenst de beschikking te hebben over een doelmatig en passend planologisch regime, dat aan de inwoners en andere gebruikers voldoende rechtszekerheid biedt over hun rechten en plichten.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 20 september 2012 gedurende 6 weken ter inzage in het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor, Stadserf 1, te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is van maandag tot en met vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is het Klant Contact Centrum op maandag en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur geopend en op woensdag en donderdag van 14:00 tot 20:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente (www.schiedam.nl).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht in het Klant Contact Centrum.

Voor vragen met betrekking tot het bestemmingsplan ‘Polderwetering’ kan contact worden opgenomen met mevrouw mr. R.J. Ramlal, juridisch adviseur stedelijke ontwikkeling, op telefoonnummer 14010.

Naar boven