Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan Bolnes

Voor de wijk Bolnes wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat de huidige bestemmingsplannen voor Bolnes zijn verouderd. De gemeente heeft de plicht bestemmingsplannen te actualiseren. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening.

Het nieuwe bestemmingsplan is vooral consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie zoveel mogelijk wordt vastgelegd. Behalve als de bestaande situatie illegaal is. Er zitten geen grote nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan.

Heeft u op het voorontwerpbestemmingsplan Bolnes gereageerd?

Het voorontwerpbestemmingsplan Bolnes heeft vanaf 10 februari 2012 tot en met 24 maart 2012 ter inzage gelegen. Iedereen mocht in die periode op het plan reageren. We hebben 2 inspraakreacties en 10 vooroverlegreacties ontvangen. Een samenvatting van deze reacties en een antwoord daarop staan in de Nota inspraak en overleg die bij het bijlagenboek van het bestemmingsplan is gevoegd.

Wij hebben besloten dat het bestemmingsplan nu klaar is voor de volgende stap in de procedure. Het bestemmingsplan heet nu ‘ontwerpbestemmingsplan Bolnes. Het is de start van de wettelijke procedure die in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 21 september 2012 tot en met 2 november 2012:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 3 november 2012 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. U kunt hem van maandag tot en met donderdag bellen op telefoonnummer 0180-451221. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie.

Naar boven