Logo Haaren
Vastgesteld bestemmingsplan “Driehoeven 1”, Haaren

  • Driehoeven 1, 5076 BA, Haaren sectie E nummer 5075.

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 30 augustus 2012 het bestemmingsplan “Driehoeven 1” vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft als doel om het gebouw Driehoeven 1 aan de achterzijde uit te breiden en de bestemming aan te passen ten behoeve van het daar nieuw te vestigen parochiecentrum. Deze aanpassing van de bestemming houdt in dat een deel van het perceel de bestemming ‘wonen’ krijgt en een deel de bestemming ‘maatschappelijk’.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 3 mei 2012 tot en met woensdag 13 juni 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 20 september 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 31 oktober 2012 ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de gemeentewinkel. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Ruimtelijke projecten” en zo komt u bij “Driehoeven 1”.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 19 september 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven