Logo Den Haag
Bestemmingsplan Laakhaven-West en Petroleumhaven (ontwerp), Den Haag

Het ontwerp-bestemmingsplan Laakhaven-West en Petroleumhaven wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 21 september tot en met 1 november 2012 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied Laakhaven-West en Petroleumhaven ligt in de kern van de ‘Haagse Havens’ aan de zuidrand van het stadscentrum. De begrenzing wordt gevormd door het spoor nabij de Waldorpstraat, het Hildebrandplein en de Neherkade. Aan de noordzijde sluit de plangrens aan op de plangrens van het bestemmingsplan Laakhaven, tweede herziening en is qua begrenzing afgestemd op dit bestemmingsplan en wordt daarnaast logisch begrensd door de rondom het gebied gelegen ontsluitingswegen.

Doel van dit bestemmingsplan is het vastleggen van de ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader en het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen in het plangebied (door in te zetten op kleinschalig opdrachtgeverschap).

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 5111. Om termijn-overschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 oktober 2012 wordt van 19.00 tot 21.00 uur voor dit plan in de RAC-hallen, 1e Van der Kunstraat 282-284, Den Haag, een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het bestemmingsplan, het stedenbouwkundig raamwerk en de ontwikkelingen in het gebied. Er is een informatiemarkt waar de verschillende initiatieven in het gebied worden gepresenteerd.

Naar boven