Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2011 het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011 gewijzigd heeft vastgesteld.

Achtergrond

De gemeente Appingedam is een aantal jaren geleden gestart met een actualiserings- en digitaliseringstraject van bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden was daarvan de eerste en is op 29 januari 2009 vastgesteld. Het deelplan Woongebieden omvat vrijwel alle woonwijken buiten het centrum van de stad. Voortschrijdend inzicht heeft uitgewezen dat het bestemmingsplan voor de woongebieden op enkele punten herzien dient te worden. Het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011 is dan ook een actualisatie van het geldende bestemmingsplan waarbij de hoofdopzet van het plan grotendeels in stand blijft.

Gewijzigde vaststelling

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De gewijzigde punten zijn opgesomd in het vaststellingsbesluit bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011. Het vaststellingsbesluit kunt u inzien bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011 is in te zien bij de Publieksbalie in het Stadskantoor, Wilhelminaweg 14, te Appingedam. Op www.appingedam.nl kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep instellen

Vanaf 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 kan tegen het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebied herziening 2011 beroep ingesteld worden door:

  • degene die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden herziening 2011 treedt in werking met ingang van 15 maart 2012. Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt) te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.A. Wessels van de afdeling Beleid en Realisatie via telefoonnummer 0596 691100 of met mevrouw J. Poelstra van Buro Vijn via telefoonnummer 058-2564082.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam, H.K. Pot, burgemeester.

H.B.J. Mulder, secretaris.

Naar boven