Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving ‘Ontwerpbestemmingsplan Cruquius’, Amsterdam - Oost

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Cruquius ligt met ingang van 20 september 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan, met plan-ID NL.IMRO.0363.M1204BPSTD-OW is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

Omschrijving van het plan

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om een actueel planologisch kader te bieden en heeft een overwegend conserverend karakter.

Begrenzing plangebied

Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Entrepothaven en delen van de Dirk Vreekenstraat/Borneolaan, in het oosten door het tussen het Industrieterrein Cruquius en Zeeburgereiland gelegen water, en deels het Amsterdam-Rijnkanaal, in het zuiden door het tussen het Zeeburgerpad en de Zeeburgerdijk gelegen water, zijnde het Lozingskanaal, en in het westen door de spoorzone, tevens stadsdeelgrens.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de Stadsdeelraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Stadsdeel Oost, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met dhr. R. van de Camp van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Ontwerp (tel. 020-25335543).

Inloopavond

Op 11 oktober 2012 wordt een inloopavond georganiseerd in de Nesciozaal van het stadsdeelhuis.

Tussen 19.00 en 21:00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan Cruquius.

Amsterdam, 19 september 2012

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost

Naar boven