Logo Dalfsen
Bestemmingsplan Nieuwleusen, Oosteinde 56-58, Westeinde 76 (gewijzigde vaststelling), Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend, dat de gemeenteraad van Dalfsen op 10 september 2012 het bestemmingsplan “Nieuwleusen, Oosteinde 56-58, Westeinde 76” gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan van 30 mei 2011 wordt met dit besluit gewijzigd.

Met dit plan wordt de bestemmingswijziging van agrarisch naar wonen en het toekennen van een compensatiekavel, in het kader van rood voor rood, juridisch geregeld. Tegen het ontwerp bestemmingsplan waren zienswijzen ingediend. Tegen het op 30 mei 2011 vastgestelde bestemmingsplan is beroep ingesteld. Op 23 mei 2012 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een tussenuitspraak gedaan over de ingediende beroepen. Hierbij is de gemeenteraad opdracht gegeven om het besluit op enkele punten nader te motiveren, of een andere planregeling vast te stellen.

Naar aanleiding van de tussenuitspraak is de toelichting van het bestemmingsplan aangevuld. De verbeelding van het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Hierbij is de omvang van de bestemming “Wonen” voor de kavel waar de compenserende woning, Oosteinde 56 beperkt tot 1000 m2.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van 19 september tot en met 30 oktober 2012 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.BNNlsO5658W76. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl

Beroep tegen de besluiten kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 18 september 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven