Logo Meppel
Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Het Vledder’, Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor Het Vledder.

Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied tussen Het Vledder, Burgemeester Knopperslaan, de Marktstraat, de Gasgracht en de Mr. W. Doornbosstraat.

Het voorontwerpbestemmingsplan met plannaam ‘Meppel – Het Vledder’ en met planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.Vledder-BPA1’ voorziet in een planologische regeling voor de herontwikkeling van Het Vledder. Dit bestemmingsplan is verder geconcretiseerd op basis van het stedenbouwkundig plan. Daarnaast worden enkele knelpunten in het nu geldende bestemmingsplan opgeheven.

In dit bestemmingsplan wordt de al gerealiseerde woningbouw conform de huidige vergunde situatie opgenomen in het bestemmingsplan.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Het Vledder’ ligt ter inzage van 20 september tot en met 31 oktober 2012 in het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel.

Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Meppel worden ingezien. Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Het Vledder’ raadplegen.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening kunt u gedurende de terinzagelegging reageren op het voorontwerpbestemmingsplan Meppel- Het Vledder.

Zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 19 september 2012

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven