Vergunning voor het verrichten van biotechnologische handelingen bij dieren; Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Ontwerpbesluit biotechnologie bij dieren

Kennisgeving

Ontwerpbesluit

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend dat hij voornemens is, in het kader van het Besluit biotechnologie bij dieren, een vergunning voor het verrichten van biotechnologische handelingen bij dieren te verlenen aan:

  • De Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek te Lelystad met registratienummer RBD0222 (P01). Het onderzoek richt zich op het genetisch modificeren van onbebroede bevruchte embryo’s in de eieren van legkippen met het gen voor ‘enhanced Green Fluorescent Protein’ (eGFP). Onderzocht wordt of het mogelijk is de eieren met mannelijke embyo’s uit te selecteren voordat het broedproces begint. Hierdoor worden er geen haantjes geboren, die in de bestaande situatie direct na de geboorte worden gedood.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na heden tegen het ontwerpbesluit met redenen omkleed hun zienswijzen indienen bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag, Directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit. Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken kunt u aanvragen bij de heer S.J. Beukema, telefoonnummer 070 - 378 52 60 of e-mailadres: s.j.beukema@mineleni.nl, onder vermelding van naam en adres.

Bij voldoende aanmelding zal er op 8 oktober 2012, van 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur, een hoorzitting over dit ontwerpbesluit plaatsvinden. U kunt zich aanmelden bij de heer S.J. Beukema, telefoonnummer 070 - 378 52 60 of e-mailadres: s.j.beukema@mineleni.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Aanmelding voor de hoorzitting kan tot 8 oktober 2012, 12.00 uur.

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf heden, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, tevens ter inzage in het Service Center van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Bezoekers van het Service Center zijn verplicht zich te legitimeren.

Naar boven