Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oosteinde-Parkweg’, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosteinde-Parkweg’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de woonwijken Oosteinde en Parkweg. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door het park Vreugd en Rust, aan de westzijde door de Marialaan overgaand in de Broeksloot, de Parkweg tot het stationsgebied Leidschendam-Voorburg aan de oostzijde en aan de noordzijde door de Spoorweg en de Vliet.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het streven is dat in het jaar 2013 voor het hele grondgebied van Leidschendam-Voorburg er alleen maar recente bestemmingsplannen gelden. In het kader van deze actualiseringsslag van verouderde bestemmingsplannen zijn de wijken Oosteinde en Parkweg aan de beurt. Het doel is om voor beide plangebieden één uniforme planologische regeling te treffen. De bestaande situatie zal worden vastgelegd en waar mogelijk zullen ontwikkelingen binnen bepaalde kaders worden toegestaan.

De Buitenplaats Eemwijk is een locatie waar een ontwikkeling plaatsvindt. Deze ontwikkeling is met een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 21 september tot en met donderdag 1 november 2012.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.oosteindeparkweg-0100;

  • Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en informatiepunt ’t Swaentje (Herenstraat 76, Voorburg).

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw Van Noort van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer 14 070.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw Van Noort of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 20 september 2012

Naar boven