Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Zevenhuizerstraat’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 20 september tot en met woensdag 31 oktober 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Oude Zevenhuizerstraat” voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Oude Zevenhuizerstraat” omvat 9 woningen, waarvan 3 bestaande woningen en 6 nieuwe woningen. Door de bouw van de nieuwe woningen, wordt invulling gegeven aan een braakliggend terrein.

Het plangebied is gelegen aan de zuidoost zijde van de wijk Nieuwland, Op de hoek van de Oude Zevenhuizerstraat en de Laan van Duurzaamheid.

In het bestemmingsplan “Oude Zevenhuizerstraat” worden aan de bestaande woonbestemming voor dat gebied nieuwe bouwblokken toegevoegd, om de bouw van 6 woningen mogelijk te maken. De randen van het gebied krijgen grotendeels de bestemming “Tuin”, om aan te geven dat hier geen bijgebouwen zijn toegestaan. Tenslotte bevat het bestemmingsplan nog een verkeersbestemming.

Procedure

Van donderdag 20 september tot en met woensdag 31 oktober 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan voor iedereen ter inzage bij het Vergunningenloket, Stadhuisplein 1.

Het ontwerp bestemmingsplan “Oude Zevenhuizerstraat” kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Nieuwland’) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw W.L. Juijn-Dorst via nummer (033) 469 4492.

Naar boven