Logo Hof van Twente
Bestemmingsplan ‘Reparatieregeling Delden-Zuid’ onherroepelijk, Hof van Twente

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken bekend dat het door de gemeenteraad bij besluit van 8 mei 2012 vastgestelde bestemmingsplan "Reparatieregeling Delden-Zuid" onherroepelijk is geworden.

Op 10 maart 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Delden-Zuid" gewijzigd vastgesteld. De provincie Overijssel heeft aan één gedeelte van dit plan goedkeuring onthouden nl. het perceel Averinkstraat 30 (locatie van de voormalige kinderopvang Catalpa). Voor het betreffende gebied wordt nu een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld. Tevens zijn er sindsdien een aantal fouten aan het licht gekomen. Deze hebben betrekking op de volgende locaties:

  • Sportlaan 7 (Aparthotel)

  • Sint Annabrinkstraat 30

  • Morsweg (scoutinggebouw)

  • De Mors 6 (camping 'Mooi Delden')

  • De Mors 8 (Bungalowpark “Residentie De Mors”)

  • Sleutelbloem 47, 49 en 51

  • Vossenbrinkweg 3 (tankstation)

  • Vossenbrinkweg 1 (bedrijfsverzamelgebouw)

  • Leeuwerikstraat 11

  • Plevierstraat

Bovendien is een er andere regeling voor overkappingen opgenomen dan gebruikelijk.

Om deze aspecten juridisch-planologisch te repareren, is dit bestemmingsplan opgesteld.

Het plan voorziet in een reparatieregeling voor het gedeelte waar goedkeuring aan is onthouden enerzijds en herziet anderzijds het geldende plan naar aanleiding van genoemde onjuistheden.

Het vastgestelde plan heeft met ingang van 5 juli 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Omdat van de daarbij geboden mogelijkheid beroep in te stellen c.q. een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State geen gebruik is gemaakt, is het bestemmingsplan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is afgelopen, te weten 16 augustus 2012 in werking getreden.

Het bestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor.

Het plan is ook digitaal te raadplegen via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.17350001SDxRRxDeldenzui-

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.17350001SDxRRxDeldenzui-. Deze bestanden kunnen als ondergrond gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een bouwplan.

Naar boven