Ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier

Het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd door de mr. H.F. de Boerlaan, Industrieweg, Hanzeweg en het Basiskanaal en het sluiscomplex.

Bestemmingsplan

Vorig jaar heeft de gemeente voor het gebied Havenkwartier het Ontwikkelingsplan ‘Ruimte voor ideeën’ vastgesteld. In dit plan wordt ingezet op een geleidelijke transformatie van het industrieterrein naar een gebied met diverse functies. Het primaat voor de ontwikkeling van dit gebied ligt bij eigenaren en initiatiefnemers. Deze benadering geeft veel ruimte voor initiatieven en ontwikkelingen binnen de kaders van het ontwikkelingsplan en bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan biedt de ruimte die vanuit het gebied gevraagd wordt zonder hiermee uit het oog te verliezen dat de gemeente een ‘aanvaardbaar woon- en leefklimaat’ dient te garanderen. In het bestemmingsplan is ruimte voor wonen, werken, dienstverlening, cultuur, ontspanning, horeca en detailhandel. Het bestemmingsplan moet de identiteit van het Havenkwartier beschermen en moet voorkomen dat bepaalde functies te veel gaan neigen naar de gangbare concepten.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D133-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D133-/NL.IMRO.0150.D133-OW01/

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer.

Reageren

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep . Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de heer R. Keim van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Havenkwartier

Het college van burgemeester en wethouders is van plan hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder vast te stellen vanwege:

  • het mogelijk maken van de bouw van nieuwe woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen in het bestemmingsplan Havenkwartier;

Inzien

Het ontwerpbesluit tot verlening van deze hogere grenswaarden met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer.

Reageren

Gedurende genoemde termijn kan een belanghebbende schriftelijk of via internet (via http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep ) zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze hogere grenswaarden bestemmingsplan Havenkwartier.’ Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij de heer R. Keim van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Ontwerp geluidbeleid Havenkwartier Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerp geluidbeleid Havenkwartier Deventer

Geluidbeleid

Vorig jaar heeft de gemeente voor het gebied Havenkwartier het Ontwikkelingsplan ‘Ruimte voor ideeën’ vastgesteld. In dit plan wordt ingezet op een geleidelijke transformatie van het industrieterrein naar een gebied met diverse functies. Hiervoor wordt een bestemmingsplan opgesteld waarin ruimte is voor functies zoals wonen, werken, dienstverlening, cultuur, ontspanning, horeca en detailhandel.

De mix van verschillende functies zal gepaard gaan met geluid in verschillende vormen en sterktes. De regels en beperkingen, waaronder geluidgrenswaarden op de gevel, zijn voor de meeste bedrijven en horeca, opgenomen in de algemene regels van het zogenaamde activiteitenbesluit. De algemene regels uit het activiteitenbesluit gaan uit van een standaardsituatie. De situatie in het Havenkwartier is niet standaard. Het activiteitenbesluit maakt het mogelijk om door het stellen van zogenaamde maatwerkvoorschriften van de standaard geluidgrenswaarden af te wijken, zowel naar beneden als naar boven.

Dit geluidbeleid biedt het kader voor de in het Havenkwartier vast te stellen maatwerkvoorschriften. Met dit ‘Geluidbeleid Havenkwartier Deventer’ kan worden vastgesteld:

  • van welke geluidgrenswaarden kan worden afgeweken

  • en in welke mate

  • en onder welke omstandigheden.

Inzien

Het ontwerp geluidbeleid Havenkwartier Deventer ligt van 2 februari 2012 tot en met 14 maart 2012 voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer.

Reageren

Tot en met 14 maart 2012 kan iedereen schriftelijk inspraakreacties over het ontwerp geluidbeleid Havenkwartier Deventer naar voren brengen. Schriftelijke inspraakreacties kunnen worden toegezonden aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘inspraakreactie ontwerp geluidbeleid Havenkwartier Deventer’. Digitale inspraakreacties kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep . Het indienen van digitale inspraakreacties via e-mail is niet mogelijk. Tevens is het mogelijk mondeling inspraakreacties kenbaar te maken bij de heer R. Keim van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven