Logo Boxtel
Vaststelling bestemmingsplan Herziening locatie Witte School, Liempde en verlenen omgevingsvergunningen via coördinatieprocedure, Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat het bestemmingsplan Herziening locatie Witte School, Liempde op 28 augustus 2012 door de gemeenteraad van Boxtel gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is vastgesteld. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op een aangescherpte definitiebepaling van het begrip zorgwoning. Verder is er nog een extra waarborg opgenomen over het feit dat er minimaal 21 van de in het totaal 25 te bouwen woningen in gebruik genomen moeten worden als zorgwoning.

Door het College van Burgemeester en Wethouders is aansluitend op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, besloten de gevraagde omgevingsvergunningen voor de bouw van 25 appartementen en het vellen van houtopstanden, te verlenen.

Inzage

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl Daarnaast ligt het plan vanaf 14 september 2012 tot en met 25 oktober 2012 in kopie tezamen met de verleende omgevingsvergunningen ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker.

Beroep

Het bestemmingsplan heeft samen met de omgevingsvergunningen de coördinatieprocedure ex artikel 3:30 Wet ruimtelijke ordening doorlopen. Hierdoor staat tegen de besluiten tegelijkertijd beroep open. Tot en met 25 oktober 2012 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad of het College van Burgemeester en Wethouders naar voren hebben gebracht. Ook belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen. Tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan, kan iedere belanghebbende op de hiervoor aangegeven wijze beroep instellen.

Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet u een voorlopige voorziening aanvragen. Dit verzoek kunt u sturen naar de Voorzieningenrechter van genoemde Afdeling. Vergeet daarbij niet om een afschrift van het ingediende beroepschrift mee te sturen.

In werking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de door het College van Burgemeester en Wethouders afgegeven omgevingsvergunningen treden in werking op 26 oktober 2012. Tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, tel. (0411) 65 53 07.

Naar boven