Logo Emmen
Omgevingsvergunning en vaststelling hogere grenswaarde, Emmen

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om medewerking te verlenen aan een aanvraag om een omgevingsvergunning en een hogere grenswaarde verkeerslawaai Wet geluidhinder vast te stellen voor:

De bouw van een dubbele woning

Omgevingsvergunning

Het perceel Boslaan 25 te Emmen, wordt op basis van art 2.1, lid 1 onder a en c, artikel 3.10, lid 1 onder a van de Wabo en artikel 6.5 BOR toegestaan het bouwen van een dubbele woning door J.H. Suhlmann te Emmen.

Tegen het voornemen om medewerking te verlenen met een omgevingsvergunning artikel 2.12, lid 1 onder a3, artikel 3.10, lid 1 onder a WABO en artikel 6.5 BOR kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen, of digitaal indienen via www.emmen.nl.

Vaststelling hogere grenswaarde

Het project is gelegen binnen de wettelijke geluidzone van de Boslaan in Emmen. De voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB. Om het gewenste plan vanuit de Wet geluidhinder te realiseren is een hogere grenswaarde van 56 dB nodig als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder.

Tegen het voornemen om ten behoeve van het plan een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vast te stellen kan binnen de termijn van 6 weken een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 19 september 2012 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen.

De ontwerp-besluiten en bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl, in samenhang met de “Omgevingsvergunning Emmen, Emmerschans Boslaan 25”, met identificatienummer NL.IMRO.0114.2012036-0501.

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Emmen, 11 september 2012

Burgemeester en wethouders van Emmen, de secretaris A.J. Mewe

De burgemeester C. Bijl

Naar boven