Vooraankondiging bestemmingsplan Wonen-West

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Wonen-West.

Concreet omvat het bestemmingsplan vrijwel de gehele westelijke woonbebouwing van de gemeente Bunschoten. Het gebied bestaat uit de woonwijken Broerswetering, Bikkersvaart en Blokhuiswetering. De noordgrens van het plangebied wordt begrensd door het gebied Kortelanden en de Westdijk. De westzijde van het plangebied grenst aan het open polderlandschap met agrarische bebouwing. De oostzijde grenst aan de bestemmingsplannen Spakenburg-Centrum, Ongerweges, Bunschoten-Stad en Bunschoten-Zuid. De zuidzijde van het plangebied grenst aan het sportpark De Vinken en het bedrijventerrein De Kronkels.

Eens in de 10 jaar dienen bestemmingsplannen geactualiseerd te worden. Dit vormt de directe aanleiding voor het opstellen van deze herziening. Behoudens enkele kleinschalige inbreidingen zal het bestemmingsplan hoofdzakelijk conserverend van aard zijn. Wel zullen de bouwmogelijkheden worden verruimd ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment géén gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In het kader van de inspraak zal het voorontwerpbestemmingsplan binnenkort gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis aan het Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Tevens zal een inspraakavond worden georganiseerd. De terinzagelegging van het voorontwerp en de aankondiging van de inspraakavond zullen afzonderlijk worden gepubliceerd in de Bunschoter en op de gemeentelijke site www.bunschoten.nl . Op dat moment is het ook mogelijk om zienswijzen in te dienen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling RO&V (mevrouw Vermeulen, tel. 14 033).

Bunschoten, 1 februari 2012

Naar boven