Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Zuidwenk

Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten deelt mee dat met ingang van 2 februari 2012 het ontwerp van het bestemmingsplan Zuidwenk voor een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt. Tijdens kantooruren kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid ruimtelijke ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunt u een afspraak maken om het bestemmingsplan buiten kantooruren in te zien. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.Zuidwenk1401-0201 in te vullen. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande bedrijventerrein Zuidwenk dat gelegen is in het noord-oostelijk deel van de gemeente. Het gebied wordt begrensd door de Rengerswetering, de straat Zuidwenk, de Oostsingel, de Garnalenweg en een stukje van de Oostdijk. De plangrenzen sluiten daarmee aan op de omliggende plannen die recentelijk zijn herzien.

Aanleiding

De belangrijkste aanleiding voor de herziening is dat het bestemmingsplan dateert uit 1974 en op grond van de wettelijke verplichtingen geactualiseerd moet worden. Het nieuwe bestemmingsplan zal dan ook gaan voorzien in een nieuwe en daardoor actuele juridisch-planologische regeling voor het gebied.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE BUNSCHOTEN-SPAKENBURG. Indien u mondeling uw zienswijze over het plan naar voren wenst te brengen, dan dient u hiervoor binnen de terinzagetermijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar de heer F.H.E. Roelofse, bereikbaar via telefoonnummer: 14 033.

Bunschoten, 1 februari 2012

M. van de Groep, burgemeester.

J.P. van Velden, secretaris/directeur.

Naar boven