Logo Graft-De Rijp
Vaststelling bestemmingsplan Graft – locatie Roelofsen, Graft-De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het bestemmingsplan ‘Graft - Locatie Roelofsen’ (deels) gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Graft-De Rijp bij besluit van 12 juli 2012. De wijzigingen betreffen:

  • een aanpassing van de plankaart waarbij de sloot aan de noordkant van het plangebied in zijn geheel 6 meter breed is;

  • aan de zuidzijde van het plangebied is in de bestemming ‘Water’ een rietstrook van 1 meter opgenomen. In de regels is als voorwaarde toegevoegd dat rietstroken dienen te worden gerealiseerd alvorens de woningen in gebruik worden genomen;

  • in het plangebied zijn 6 huurwoningen opgenomen;

  • de toelichting van het bestemmingsplan is aangepast aan het nieuwe vigerende beleid van de gemeente;

  • de regels van het bestemmingsplan zijn aangepast aan de nieuwe geldende wet- en regelgeving.

Tevens heeft de raad besloten om in te stemmen met de behandeling van de ingediende zienswijzen zoals opgenomen in de bijbehorende reactienota en om ten behoeve van onderhavig bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan dient als ruimtelijk ordeningskader voor het realiseren van 16 woningen. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 0,8 hectare en ligt aan de zuidwestzijde van de bebouwde kom van Graft. Het plangebied wordt omsloten door watergangen en is gelegen aan de Mieuwijdt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 25 december 2009, gedurende zes weken, ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn 5 zienswijzen ingediend.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag 12 september 2012 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. Dit is tot en met 23 oktober 2012. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn te raadplegen op onze website www.graftderijp.nl, onder het tabblad Actueel/Bekendmakingen.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het vastgestelde bestemmingsplan te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.

Het beroepschrift respectievelijk verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website http://www.raadvanstate.nl

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift dienen aan te geven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Ingevolge artikel 1.6a van de wet kunnen na afloop van de termijn voor het instellen van beroep geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven