Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum-Zuid, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 14 september 2012 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum-Zuid op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat is gelegen rond de Grote Dobbe. Het wordt in het noorden begrensd door de RandstadRail en Stadhuisplein, in het oosten door de Leidse Wallen, in het westen door de RandstadRail en in het zuiden door de Dorpsstraat/Vlamingstraat. Het gebied bestaat uit een aantal verouderde uitwerkings- en bestemmingsplannen die nu worden vervangen door één nieuw, actueel bestemmingsplan.

In het nieuwe bestemmingsplan worden de nieuwbouwmogelijkheden uit het vastgestelde Definitief Ontwerp Stedenbouwkundig Plan Culturele As, opgenomen, met uitzondering van het Stadsforum. Voor het Stadsforum wordt te zijner tijd een aparte procedure doorlopen.

De gemeente wil een goede en aantrekkelijke wandelverbinding maken tussen het Stadshart en de Dorpsstraat door het aanleggen van een rondloop langs en over het water van de Grote Dobbe. In het gebied rond de Dobbe wordt daarnaast op enkele plekken nieuwbouw mogelijk gemaakt voor de functies wonen, detailhandel en horeca. Zo ontstaat een aantrekkelijke wandelroute vanaf de Leidse Wallen en het Nicolaasplein naar de Markt, het Zuidwaarts en het Stadhuisplein.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/stadscentrum-zuid_5578.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00008-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00008-0002

Zoetermeer, 13 september 2012

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris drs. H.M.M. Koek

De burgemeester Ch. B. Aptroot

Naar boven