Logo Harenkarspel
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Warmenhuizen-Brede School’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh, de gemeente Harenkarspel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel maakt bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110c, eerste lid, van de Wet geluidhinder en artikel 3.11 en 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf 13 september 2012 voor zes weken ter inzage ligt:

  • Ontwerpbestemmingsplan ‘Warmenhuizen-Brede School’;

  • Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Warmenhuizen-Brede School’

Voornemen om met toepassing van artikel 3.1 van de Wro een bestemmingsplan ‘Warmenhuizen- Brede School’ vast te stellen. Het bestemmingsplan beoogt regels te stellen voor het plangebied, ter hoogte van hoek Debbemeerweg/Doorbraak te Warmenhuizen, om een brede school (en bijbehorende bouwwerken en voorzieningen) mogelijk te maken.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Onderzoek wijst uit dat door verkeer van de Debbemeerweg te Warmenhuizen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB met 1 dB ten aanzien van de oostgevel van de te realiseren brede school zal worden overschreden. Uit onderzoek blijkt dat geconcludeerd kan worden dat redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting te reduceren of dat maatregelen daartoe op overwegende bezwaren van stedenbouwkundig, landschappelijke, verkeerskundige, vervoerskundige of financiële aard stuiten. Derhalve is het college voornemens tot het vaststellen van hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Warmenhuizen-Brede School’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 13 september 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website (Beleid en plannen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Bestemmingsplan ‘Warmenhuizen- Brede School’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0395.BPWHZBREDESCHOOL-ON01). Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder is eveneens op dezelfde pagina als het bestemmingsplan ‘Warmenhuizen- Brede School’ van de gemeentelijke website te vinden.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan:

  • eenieder een zienswijze naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Het naar voren brengen van een zienswijze kan zowel schriftelijk als mondeling. Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Harenkarspel (postadres: Postbus 10, 1749 ZG, Warmenhuizen). Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 10, 1749 ZG, Warmenhuizen). Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Ruimte.

Tuitjenhorn, 12 september 2012

Naar boven